Dijous, 21 de Setembre de 2017

     
 

CAMÍ DE SANT JAUME

Igualada
Camí de Sant Jaume al seu pas per Igualada

El Camí de Sant Jaume a Catalunya compta amb l’itinerari que va de Montserrat a Lleida, Zaragossa i Logroño. La ruta més fàcil, més rectilínia i, per això, la més utilitzada actualment a Catalunya. Amb la denominació de Camí de Sant Jaume es fa referència al conegut “Camino de Santiago”, que són els antics camins utilitzats des de temps ancestrals peer peregrins que es dirigien o tornaven a Santiago de Compostela. La ciutat d’Igualada forma part d’aquest camí en el camí de Catalunya. S’inicia la peregrinació en un lloc tant simbòlic com el Monastir de Montserrat. Aquesta primera etapa presenta la major complicació en el seu pas entre Can Maçana i Sant Pau de la Guàrdia. Carreteres i camins s’alternen fins arribar a la nostra ciutat, lloc de parada després de 31 Km de camí.

Es tracta de la primera etapa del popular camí. La ciutat té el camí senyalitzat amb rajoles adherides a les parets de cada carrer: travessa per l’Av. de Montserrat, avinguda de Caresmar, carrer de la Soledat, carrer de sant Bartomeu i carrer sant Jaume. El camí original continua pel c. de sant Sebastià, però per motius d’interès turistics passa pel carrer Santa Maria, pl. de l’Ajuntament , carrer de l’Argent per continuar pel tram original del carrer Sant Agustí fins arribar a l’església de Sant Jaume Sesoliveres, construida a final del segle XII, que des d’un principi va dependre de la comunitat benedictina de Montserrat, i era pas obligat dels pelegrins del camí de Sant Jaume que seguien la ruta d’Aragó. La segona etapa és Igualada - Cervera de 41,5 Km.

En l’actualitat els peregrins poden segellar la seva credencial a l’Ajuntament d’Igualada (Pl. de l’Ajuntament) amb el policia local que es troba a l’entrada de l’edifici consistorial.
MUSEU DE LA PELL Carrer Dr. Joan Mercader, s/n - Tel./Fax 93 804 67 52 - 08700 Igualada - Anoia Avis Legal Disseny: Ester Comenge